Menstruatiecyclus in emojis

Normaal gesproken staan er een hoop woorden in (mijn) blogs. Daar heb ik over menstruatie, endometriose, kinderwens en aanverwante zaken. Vandaag ook, maar toch doen we het een beetje anders. Ik wil aan jullie laten zien hoe mijn menstruatiecyclus van voor – naar achter eruit ziet. Niet in woorden en zinnen, maar: In emojis.

Ik ga mijn hele cyclus voorzien van de bijbehorende emojis. Ook ben ik heel benieuwd naar jullie ‘verhaal’. Welke emojis zou jij gebruiken om je cyclus te omschijven?

Goed hier gaan we. Begin van de cyclus begint met de menstruatie, dus we gaan lekker heftig beginnen! (De bloeddruppel behoeft geen uitleg natuurlijk). Halverwege zijn we bij de ovulatie en de één-na laatste emoji is de laatste dag voor de menstruatie.

Zo ziet de gemiddelde menstruatiecyclus er voor mij uit:

πŸ©ΈπŸ˜“πŸ˜­πŸ€•πŸ˜žπŸ˜•πŸ˜πŸ™‚πŸ˜ŠπŸ˜€πŸ˜‹πŸ˜πŸ˜³πŸ˜―πŸ€”πŸ₯±πŸ˜΄πŸ˜–πŸ˜₯😑😫πŸ₯΄πŸ˜΅πŸ©Έ

Zoiets dus. Duidelijk is de week van de menstruatie (die kan bij mij een hele week duren). Het begint met krampen en spotten. Dat kan een paar dagen duren voordat het feest echt losbarst. Als ik ongesteld ben voel ik me echt ziek en ja, gewond. Met zoveel pijn en bloed voelt dat echt een beetje zo. Duidelijk is: deze week voel ik me echt bluh (understatement).

Dan gaat het langzaam beter tot de ovulatie nadert. De menstruatie en ergste pijn liggen achter me en ik ben een beetje bijgekomen. Ik krijg weer meer energie. Mijn hoofd klaart op en voel me gemotiveerd om dingen te ondernemen. Dit is duidelijk de beste week van mijn cyclus. Na de eisprong gaat het weer langzaam achteruit.

De week voordat ik ongesteld word, wordt ik ‘droezig’. Dat woord gebruikt m’n schoonfamilie regelmatig. Het betekent iets van: Dat gevoel dat je achter de feiten aanloopt, wanneer je vergeet wat je ging doen in de kamer waar je net inliep. Dat suffige. Dat is ook geen woord, maar je begrijpt denk ik wel wat ik bedoel. De pijn begint ook langzaam duidelijk aanwezig te zijn. De krampen die steeds erger en pijnlijker worden, geven aan dat de menstruatie eraan zit te komen!

En dan begint het hele festijn weer van voren af aan. Jippie! Not. πŸ˜‘

Hoe ziet jouw cyclus eruit? (Je mag emojis of woorden gebruiken, allebei goed). Laat het me hier onder weten. Ik ben benieuwd.

1 Comment

  1. […] hebben we het vaak over voeding, stress of slaap. PMS klachten kunnen hardnekkig zijn. Wellicht ervaar je je menstruatie als een hel? Maar wist je dat licht ook invloed heeft op je hormoonhuishouding? En dat je met licht dus je […]

Geef een reactie


endometriose symptomen klachten handboek

Wil je de laatsts ins en outs weten over endometriose?

Download gratis het handboek

Vind antwoorden op je vragen in dit uitgebreide handboek! Hoe zit de diagnose eruit? Welke behandelingen zijn er? En vooral: wat kan je verwachten? + nog veel meer!