Je ervaart klachten. Misschien heb je pijnlijke menstruaties. Of je ervaart veel hormoonklachten zoals pms. Ook je buik doet nogal eens vervelend. In ieder geval: er is iets aan de hand. Je voelt je niet helemaal lekker, of zelfs ronduit slecht. En je vraagt je af: Zou het endometriose kunnen zijn?

Natuurlijk is daar geen eenvoudig antwoord op. Iedereen is anders en endo kan zich om vele manieren manifesteren en daardoor ook verschillende klachten geven. Toch zijn er symptomen die op endometriose kunnen wijzen, omdat velen met de diagnose endometriose deze klachten ervaren. In de onderstaande endometriose symptomen test, kun je zien welke dit zijn.

Hoe de test werkt (belangrijk!)

Endometriose symptomen hebben veel overlap met de klachten die kunnen ontstaan uit andere aandoeningen of ziektes. Met deze vragenlijst kan er geen endometriose vastgesteld worden: dat kan alleen een medisch professional.

Wél kan je zien hoeveel symptomen/klachten je ervaart. En soms is het gewoon goed om dat in één overzicht te zien, zodat je weet wat er met je (lichaam) aan de hand is.

In onderstaande test vind je de meest voorkomende en ook de minder bekende klachten die endometriose kan veroorzaken.

Welke van deze endometriose symptomen ervaar jij regelmatig?