Chronische pijn, Endometriose

Welkom op mijn reis naar een gezonder en fijner leven. Ga je mee?

Kun je jezelf een leven zonder endometriose, PMS, pijnlijke menstruaties, PCOS of andere hormonale klachten voorstellen? Nee? Dat begrijp ik volkomen. Meerdere jaren van mijn leven stonden in het teken van pijn, somberheid en nog meer pijn. Alleen omdat ik endometriose had. Maar is meer..

Wat fijn dat je op deze pagina terecht gekomen bent. Aangenaam! Mijn naam is Karin en op mijn dertigste werd er bij mij endometriose geconstateerd. Al sinds mijn puberteit heb ik last van hormonale problemen. Pijnlijke menstruaties, somberheid, vermoeidheid. De pil haalde de pijn weg, maar de klachten bleven. (Als je mijn verhaal in een notendop wil lezen: dan kan dat hier.)

Zwanger raken bleek een ramp. De pijn werd verlammend, ik was meestal thuis in bed, raakte vrienden kwijt, verloor mijn baan (twee keer in twee jaar), mijn leven begon te lijken op dat van een eenzame kluizenaar.

Vanwege de endometriose kreeg ik een operatie, ging aan een dieet, pijnstillers, maar de pijn bleef grotendeels bestaan. Ten einde raad besloot ik in mezelf te gaan ‘graven’. Ik ging kijken naar wat ik zelf kon doen om mezelf beter te maken. En dat bleek misschien net zo zwaar als een operatie, maar toch wel een stuk minder pijnlijk! En bovendien: het werkte.

Ik ben blij dat je hier bent beland,

want ook ik dacht dat er geen uitweg was. En gelukkig ben ik tot de conclusie gekomen dat er wel één is. Ben ik uit die doolhof van hormonale problemen? Nee, zeker niet. Maar ik zit ook niet meer wanhopig in het midden, vast, zonder ergens te komen. Inmiddels loop ik zo rustig rond langs de rand. Genietend van het groen om me heen, benieuwd wat er om elke hoek ligt. En ik weet dat iedere stap die ik neem, me lichter maakt.

Voor een aanzienlijke tijd was ik niet zo aanwezig. (Excuses daarvoor). Dat kwam door de reis die ik aan het maken was door deze doolhof heen. Ik moest even op mezelf zijn. Tijd hebben om na te denken, te herstellen. Ik kan op dit moment oprecht zeggen dat ik me zoveel beter voel dan voorheen. (Zo ben ik laatst met mijn zoontje naar het zwembad gegaan, dat had ik een jaar geleden niet eens durven dromen! Dat zou psychisch en fysiek veel te zwaar voor me zijn geweest.)

Ik ga komende tijd hard aan het werk, om mijn hele reis hier te beschrijven. Het is niet mijn doel om uit de doolhof te komen en nooit meer terug te kijken. Nee, ik wil terug die doolhof in en andere vrouwen te steunen die hun uitweg in de doolhof zoeken.

Genezen van endometriose, pms, pcos kan dat
Ik kan weer doen wat ik jaren geleden zo graag deed: bergwandelingen maken. Kijk hoe blij ik hier ben! (en hoe erg ik me uitsloof voor de foto!)

Nu weer even over jou: met welke reden je hier ook bent beland. Als je je herkend in mijn verhaal hoop ik dat je iets uit mijn verhaal kan halen waar je wat aan hebt. Als je opzoek bent naar tips, wil ik je graag naar deze blog doorverwijzen. Ik denk dat deze blogs een goed begin zijn en voor mij waren ze erg belangrijk:

(Lijst wordt geüpdatet. 06-09-2022)

Kom je er niet uit?

Stuur mij dan een bericht via het contact formulier of via email. Ik probeer zo snel mogelijk te reageren!

Liefs Karin

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.