Het Grote Endo Aanpakplan
endometriose klachten aanpakken

Gemakkelijk te volgen vanuit huis

Ondersteuning van een expert

Direct beschikbaar, direct aan de slag

Eenmalige aankoop, gratis updates!

Alles om je klachten aan te pakken op één plek

Het Grote Endo Aanpakplan is voor iedereen die endometriose heeft. Gemaakt door iemand die endo heeft. Die begrijpt hoe je je voelt en wat je mee maakt. Die weet hoe het is om endometriose klachten te hebben.

karin kemner

Hi! Ik ben Karin

Sinds mijn veertiende liep ik rond met gigantisch veel last van mijn menstruaties en hormonen. Heftige krampen, acne, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Niet alleen bracht het me pijn, ik voelde me ook onzeker, alleen en verdrietig omdat mijn lichaam me faalde…

… ik bleef ermee rondlopen. Tot het echt niet meer ging. En toen kreeg ik de diagnose endometriose. Dat was een opluchting, maar ik had nog steeds last van mijn klachten! Wanhopig ging ik alles proberen waarvan ik dacht dat het maar kon helpen. Van streng aan het endometriose dieet tot aan Reiki toe.

Ik bleef erin geloven dat ik ooit van al die heftige klachten af zou komen.
... en het lukte me!

Ik had er een studie tot hormoonexpert, orthomoleculair voedingsadviseur, diverse welzijnscursussen en een hoop vallen, opstaan en weer doorgaan voor nodig om uiteindelijk uit te vogelen wat werkte.  Geen verlammende menstruatiekrampen meer! Ik kreeg een rustige buik én een rustig hoofd. En het bleek (achteraf) helemaal niet zo moeilijk te zijn!

Het is mijn missie anderen met endometriose klachten te helpen, omdat ik weet dat een alternatieve behandeling van endometriose werkt!

Met behulp van de kennis opgedaan uit studies en de laatste wetenschappelijke onderzoeken werd het Grote Endo Aanpakplan in het leven geroepen. Zodat jij niet hele studies hoeft te volgen en hoeft te vallen en opstaan. (Je kan je energie wel beter gebruiken!)

Het Grote Endo Aanpakplan

Tackel je meest heftige klachten en ontdek hoe aan je gezondheid werken leuk is!

Endometriose weerhoudt ons van het leven dat we eigenlijk willen hebben. We willen minder pijn, minder stemmingswisselingen, niet bang zijn voor onze menstruaties. We willen meer energie, ons fit en sterk voelen. We willen zelfverzekerd de deur uitlopen, wetend dat we de dag aankunnen. En dit kan. Ook met endometriose.

Endometriose hebben betekent niet dat je machteloos bent!

Je beschikt over goede dosis zelfgenezend vermogen. Met de kennis die je opdoet weet je hoe en waarom en wat je voor jezelf kan doen om je klachten te verlichten. Voor je het weet heb je meer energie en voel je je beter en dan wil je nooit meer terug naar hoe het eerst was.

Wil je aan de slag?

Wat je krijgt (en wint)

De e-boeken die je klachten doen vluchten

Endo 101

Als je dit e-book uit hebt, heb je een gedegen basiskennis in endometriose, hormonen en de invloed van deze op je lichaam. Kennis is macht. Als je begrijpt wat er met jouw lichaam aan de hand is; dan begrijp je ook wat jouw lichaam nodig heeft!

endometriose mindset

Mindset

Aan je gezondheid werken is soms best lastig, maar met dit e-book gaat het een stuk makkelijker! Ontdek jouw eigen krachtige drijfveren en ontdek hoe je die motivatie kan vasthouden om vol te houden.

Mindset

Aan je gezondheid werken is soms best lastig, maar met dit e-book gaat het een stuk makkelijker! Vind je eigen krachtige drijfveren en ontdek hoe je die motivatie kan vasthouden om vol te houden.

endometriose mindset
eerste hulp bij endometriose klachten

Eerste Hulp bij Klachten

Soms zijn je endometriose klachten zo heftig dat je geen energie of motivatie hebt om goed voor jezelf te zorgen.

Daarom is ‘Eerste hulp bij klachten’ in het leven geroepen. Een handleiding waarin je makkelijke uitwegen en verlichting vindt van de meest vervelende endometriose klachten. Zodat je je weer net iets beter gaat voelen om weer de dag door te kunnen komen.

endometriose dieet cursus

Voeding: eet je beter

In dit e-book leer je welke voeding je beter kan vermijden en welke ontstekingen onderdrukt en hoe je jouw darmflora en immuunsysteem optimaliseert. Zonder stress. Geen streng dieet, je hoeft jezelf niet te pijnigen om beter te worden. We gaan stap voor stap naar een gezond voedingspatroon waar je nog steeds de dingen kan eten die je lekker vind.

Het resultaat is dat je minder darmproblemen zal hebben zoals diarree, verstopping en/of een opgeblazen gevoel. Plus meer energie en minder ontstekingen in je buik (dus minder pijn!).

Voeding: eet je beter

Hier leer je welke voeding je beter kan vermijden en welke voeding ontstekingen onderdrukt en hoe je jouw darmflora en immuunsysteem optimaliseert. Zonder stress. Geen streng dieet, je hoeft jezelf niet te pijnigen om beter te worden. We gaan stap voor stap naar een gezond voedingspatroon waar je nog steeds de dingen kan eten die je lekker vind.

Het resultaat is dat je minder darmproblemen zal hebben zoals diarree, verstopping en/of een opgeblazen gevoel. Plus meer energie en minder ontstekingen in je buik (dus minder pijn!).

endometriose dieet cursus
endometriose supplementen

Supplementen

Supplementen kunnen je gezondheid ondersteunen en je klachten doen slinken. Er zijn veel supplementen op de markt en het is moeilijk uit te vinden welke nu echt werken. Maar daar gaat deze handleiding verandering in brengen.

Na het volgen van deze training weet je welke supplementen goed zijn voor endometriose, welke werken bij welke symptomen en hoe je een kwalitatief goed supplement herkent. Als bonus krijg je kortingscodes, zodat je voordelig de supplementen van jouw keuze kan bestellen.

endometriose stress

Stress: Ontspannen is genezen

Stress is een van de grootste boosdoeners als het om endometriose klachten gaat. Stress gooit je hormonen door de war, verzwakt je immuunsysteem die de ontstekingen juist zou moeten verminderen en zorgt voor spierspanning waardoor pijnklachten kunnen verergeren. Stress sluipt onze levens binnen zonder dat we het door hebben.

Gelukkig kan je door middel van ontspanningsoefeningen en diverse technieken uit deze training leren hoe je stress vermindert en je meer in balans komt. (En deze cursus is ook nog een heel leuk om te doen! Win-win!)

Stress: ontspannen is genezen

Stress is een van de grootste boosdoeners als het om endometriose klachten gaat. Stress gooit je hormonen door de war, verzwakt je immuunsysteem die de ontstekingen juist zou moeten verminderen en zorgt voor spierspanning waardoor pijnklachten kunnen verergeren. Stress sluipt onze levens binnen zonder dat we het door hebben.

Gelukkig kan je door middel van ontspanningsoefeningen en diverse technieken uit deze training leren hoe je stress vermindert en je meer in balans komt. (En deze cursus is ook nog een heel leuk om te doen! Win-win!)

endometriose stress
endometriose slaap en bioritme

Slaap & Bioritme

Een goede nachtrust reguleert je hormoonhuishouding, zorgt dat je cellen en spieren herstellen, je immuunsysteem haar werk kan doen, geeft meer energie overdag en vermindert ontstekingen.

We gaan kijken naar hoe je jouw slaap en bioritme kan verbeteren, zodat jouw lichaam de meest ideale omstandigheden heeft om te herstellen.

bewegen en sport endometriose

Beter bewegen

Bewegen is belangrijk. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de bloedtoevoer naar de bekkenregio te verbeteren, wat pijn en ontstekingen kan verminderen. Daarnaast boost je door beweging jouw immuunsysteem, verbeter je jouw stemming en verminder je stress. 

Lichaamsbeweging en endometriose zijn niet altijd vrienden van elkaar. We weten hoe moeilijk het kan zijn om te bewegen terwijl je last hebt van pijn. Daarom begeleiden we je in deze training op een manier die makkelijk te bereiken en vol te houden is. Zodat je weer sterker en fitter wordt.

Beter Bewegen

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de bloedtoevoer naar de bekkenregio te verbeteren, wat pijn en ontstekingen kan verminderen. Daarnaast boost je door beweging jouw immuunsysteem, verbeter je jouw stemming en verminder je stress. 

Lichaamsbeweging en endometriose zijn niet altijd vrienden van elkaar. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om te bewegen terwijl je last hebt van pijn. Daarom word je begeleid in deze training op een manier die makkelijk is en goed vol te houden is. Zodat je weer sterker en fitter wordt.

bewegen en sport endometriose
endometriose hormoonverstorende stoffen vermijden

Hormoonverstorende Stoffen: hoe ze te vermijden

Met endometriose heb je al een hormoonhuishouding die niet in balans is en helaas zijn er in onze omgeving vele stofjes te vinden die hormonen nog verder uit balans brengen of zelfs schadelijk zijn voor onze gezondheid.

Van verzorgingproducten tot kleding tot kookgerei. In dit e-book staat alle informatie die je nodig hebt om bewuste keuzes te maken.

endometriose klachten tips ebook gratis

maar wacht! We zijn nog niet klaar..

Je krijgt ook deze bonussen

Ben je er klaar voor?

Nog vragen?

FAQ

Ik gun het je dat je je beter voelt.  Dat je kan doen wat je wilt doen: sporten, goed zijn in je werk, uitgaan met vriendinnen, de hele dag spelen met je kinderen of eindelijk die kinderwens in vervulling laten gaan.

Ik weet hoe je je voelt. Ik weet ook hoe je je kan voelen. Iedereen, ook jij, kan haar klachten verminderen. Zie je lichaam niet als je vijand, maar leer samenwerken! Jouw lichaam wilt net zo graag als jij genezen. Je zult verstelt staan van alles wat mogelijk is en hoe snel je kan herstellen!

Dat is eigenlijk helemaal aan jou (en voor iedereen verschillend)! Je kan helemaal jouw eigen tempo bepalen. Lekker snel er door heen en grote stappen maken? Dat kan. Rustig aan doen? Ook goed!

Om toch een indicatie te geven: de meesten zien binnen een paar weken al een positieve verandering!

Mijn advies om in ieder geval minimaal drie maanden intensief aan je gezondheid te werken. Vergeet niet: Verandering heeft tijd nodig.

Als je écht geen energie hebt om een online cursus te volgen, zal ik je toch echt aanraden om de online cursussen te gaan volgen. Dat klinkt tegenstrijdig: maar nee. Het Grote Endo Aanpakplan is ook geschikt voor iedereen die weer alles ‘moeten’ opbouwen. Door kleine aanpassingen te maken, krijg je een klein beetje energie terug. En daardoor ga je weer grotere aanpassingen maken en daar krijg je ook weer meer energie voor terug. Enz. Enz. Het is eigenlijk best verslavend!

Het leven is duur genoeg en je vraagt je oprecht af op het Grote Endo Aanpakplan de investering waard is. Dat begrijpen we. Vraag jezelf ook hoeveel een goede gezondheid waard is. Wat kan je winnen? Je lichaam gaat je leven lang mee, zorg er goed voor! 😉

Er zit meer dan 250 uur in het maken van het Grote Endo Aanpakplan. (Dat is drie maanden full-time!) En één jaar aan studie. De reden daarvoor is dat het plan gemaakt is aan de hand van wetenschappelijke studies, adviezen van artsen en gynaecologen en kennis uit opleidingen.

Gelukkig hoef jij niet zoveel tijd te besteden aan het Grote Endo Aanpakplan – en niet geheel onbelangrijk: ook geen paar duizend euro aan studies. Dus ik geloof dat het de prijs wel waard is 🙂

In de meeste gevallen wel, maar het ligt eraan wat voor klachten je precies hebt. Twijfel je? Neem dan even contact op. We kunnen altijd kijken of we het plan voor je kunnen aanpassen.

Natuurlijk hoor ik graag van je waarom je niet tevreden bent. Ik help graag door mee te denken aan een oplossing.

Door ziekte kunnen we in ongewenste – en onverwachte situaties terecht komen. Een goede gezondheid is voor iedereen belangrijk en als financiële redenen jou belemmeren om dat na te streven: neem dan even contact op. Dan kijken we naar een oplossing.

endometriose hulp

Waar wacht je nog op?

Weg met die pijnlijke klachten! Tijd voor een sterker, gezonder en fitter jij 🙂

Het Grote Endo Aanpakplan is volledig gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en informatie. Leven met Endo streeft ernaar jou met de meest waardevolle informatie op een praktische manier d.m.v. cursussen naar een betere gezondheid te brengen. Diagnoses of ander medisch advies kan niet worden gegeven. De cursussen zijn geen vervanging van medisch advies, maar een aanvulling daarop.