frame houses placed in countryside
Koffietafel kletspraat

Hoe overleef je een bungalowpark

Als je een ouder bent geworden gaan je vakanties er ineens heel anders uit zien. Tenminste, dat is hier zo. Waar we voorheen op fietsvakantie gingen of wandelen in de bergen is dat met een baby (en mijn fysieke gesteldheid) nog niet echt iets wat we graag willen uitproberen. Maar we willen natuurlijk wel op vakantie! Zo dachten we een paar weken geleden, laten we eens naar zo’n bungalowpark gaan. (Op zondag besloten, op maandag gingen we). Het wordt regenachtig weer en daar heb je een zwembad, indoorspeeltuin, kinderboerderij etc. Je kent het wel. Of niet, zoals wij. Want wij waren nog nooit in zo’n bungalowpark geweest. Voor andere mensen zoals wij heb ik deze “survival guide” geschreven.

Tip 1 (Dit is een hele belangrijke)

Kijk nooit, maar dan ook nooit, onder de bedden en de bank. Ik waarschuw je. Doe het niet! Punt gemaakt, op naar de volgende tip.

Tip 2 Niet alleen ga je op vakantie, je leert er ook nog eens coulant te zijn naar andere mensen toe.

Een aantal voorbeelden:

 • Als je aankomt staat de vaat van de vorige vakantiegangers nog vuil in de vaatwasser
 • Er staan misschien hier een daar wat vuile woorden ergens op geschreven
 • Overal vind je haren in een kleur dat niet bij jou en je reisgezelschap past
 • Het komt erop neer dat er een hoop vuil is, maar je wel €50,- schoonmaakkosten betaald

Verwachting VS. Realiteit

frame houses located in suburb terrainshabby stone huts in mountainous terrain

Tip 3 Voor een betere nachtrust blijf je thuis

Maar Tip goed, je wilt toch even er tussen uit. Maar neem je eigen kussens en bij voorkeur ook matrassen mee. Sowieso neem ik wanneer het kan mijn eigen kussen mee. Ik ben namelijk onafscheidelijk met met mijn traagschuimkussen. (Na jarenlang op een vodje geslapen te hebben). De matrassen hadden we thuis gelaten, want de auto zat vol. In ons huisje hadden we echter matrassen met een diepere geul dan Marianentrog. (Spoiler alert: dat is het diepste punt op aarde). Als je net als mij niet je matras kunt meenemen, zou ik alvast een afspraak bij de fysiotherapeut inplannen voor ná je vakantie.

Tip 4 Doe het op z’n Hollands en pak die potten pindakaas in

Blijkbaar zitten die bungalowparken op plekken waar je nog nooit van gehoord hebt. Sterker nog, ik denk dat alleen het personeel van deze parken er ooit van gehoord hebben. Mijn punt is, het eerste beste dorp is kilometers ver. Niet zo handig als je de melk bent vergeten voor de pannenkoeken of alleen het brood hebt meegenomen zonder iets van beleg. (Is ons niet overkomen natuurlijk, maar stel dat hè. Puur theoretisch dit).

Tip 5 Houd rekening met rare combinaties van luxe en comfort

Zo moet je het doen met een douche met een flutstraaltje, een keuken waar maar één persoon tegelijk in kan en een bank van namaakleer waar je meteen weer vanaf glijdt zodra je erop gaat zitten (tot het plezier van je medereizigers die denken dat je je aanstelt, totdat ze zelf ook op de bank gaan zitten). Maar staan/hangen er wel 3 HD televisies in een huisje van nog geen 50m2. Juist.

Tip 6 Maak er het beste van

Lekker cliché. Maar doe het nou maar. Je bent lekker weg. Maak het gezellig, ga erop uit. En schrijf er dan een cynisch blogartikel over als je terug bent. 😉

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

 1. Hahaha, sorry, ik ga helemaal stuk hier! Tip 1! Omg echt daarom heb ik bungalowparken afgezworen. Ik vind je heel dapper. En die laatste tip maakt al het leed meestal nog wel goed, maar ewww ik krijg gewoon weer de kriebels als ik aan dat vieze, bestofte, behaarde, niet geluchte hok denk waar ik de laatste (en ook echt LAATSTE) keer in moest slapen. Gat-ver-damme!
  Maar goed. Je hebt het overleefd. Je bent een wijzer mens geworden. En als je dit een keer terugleest kun je er vast net zo hard om lachen als ik nu. Zo zo herkenbaar :’)

  1. We wilden op familiebezoek in Zwitserland maar ik zag 10 dagen quarantaine met een dreumes echt niet zitten. En we wilden toch even weg, dus dachten we doen eens wat anders 😂

 2. OhOh ik denk dat een bungalowpark niet echt iets voor mij zou zijn.
  Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet van het luxe luxe type.
  Maar het minste is toch dat het proper is.
  Uiteindelijk maken wij de laatste tijd meer daguitstappen.
  Waarschijnlijk door Corona maar ook omdat het makkelijker is met onze huisdieren.

  1. Wij ook niet hoor, wij zijn echte kampeerders! Afgelopen zomer zijn we verhuisd en hebben we geen vakantie gehad. Dus we dachten, proberen dit eens! En dagjes weg is ook heerlijk. Je eigen bed slaapt toch altijd het lekkerste!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.