Endometriose quotes en citaten

Heb je zo’n dag? Dan heb ik hier de blogpost als je helemaal klaar bent met je endometriose. Quotes die je dag een beetje beter maken: speciaal opgesomd voor jou.

De quotes zijn een selectie uit mijn favoriete boeken (voor deze blogpost heb ik een middag op de bank gelezen, dat was even geleden, en ik vond het echt heerlijk! Dank daarvoor lieve lezer!), sommige quotes zijn all-time favorites die ik graag met je wil delen.

Pak er een lekker kopje thee bij (je hoeft er geen hele middag van te maken maar ga even lekker zitten), laten we beginnen.

De dag is een appelboom, maar je moet de appels zelf plukken.

Toon Hermans

Met een aantal zaken kunnen we hulp krijgen en dat is heel fijn en welkom. Maar sommige dingen zullen we toch echt zelf moeten doen. Vechten tegen de pijn. De voeding eten die ons beter maakt en de slechte dingen laten staan. Zorgen dat we genoeg rust nemen. Als we goed voor ons zelf zorgen, plukken we daar de vruchten van. (Appels in dit geval).

endometriose quotes
Frances Hodgson Burnett

“Het zou makkelijk zijn om een prinses te zijn als ik gekleed was in gouden stof, maar het is een veel grote triomf om er altijd een te zijn wanneer niemand het weet”. (Mijn poging tot vertaling).

Deze quote komt uit een kinderboek en was vroeger mijn lievelings film. Misschien ken je het wel, het heet ‘A Little Princess’. Het gaat over Sara die met haar vader vanuit India naar Engeland komt. Ze gaat er naar een meisjes kostschool. Ze heeft veel mooie spullen en verhalen en is geliefd onder de andere meisjes. Ook is ze aardig voor het bediende meisje Becky. Op een dag krijgt ze te horen dat haar vader overleden is en geen geld achterlaat voor Sara. Het hoofd van de school besluit om Sara voortaan als bediende te gebruiken, waarbij ze slecht behandeld wordt en samen met Becky op de tochtige zolder bij de ratten moet slapen. Toch blijft Sara positief en vindt ze wegen om met haar verdriet en nieuwe situatie om te gaan.

Als je het boek nog nooit gelezen hebt, echt een aanrader! Sara is echt een inspiratiebron zelf!

Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen; geef me de sereniteit om te accepteren wat ik niet kan veranderen en geef me de wijsheid om het verschil tussen beide te zien.

Franciscus van Assisi

We kunnen niets aan onze endometriose doen. Geen manier om het weg te toveren of morgen als man uit bed te stappen. (Wel een manier vinden om er mee om te gaan). Dat wil niet zeggen dat we geen regie hebben over onze eigen lichamen en levens. Als we het voor elkaar krijgen om naar ons lichaam te luisteren, te voeden met wat het nodig heeft, kunnen we onze endometriose klachten veranderen en verminderen. Maar zoals altijd: verandering is moeilijk, het heeft moed nodig!

endometriose quote
Toon Hermans

Waar zouden we zijn zonder hoop? Waar zouden we dan de wilskracht vinden om door te gaan? Zolang je gelooft dat je je klachten kan verminderen, je beter kan gaan voelen, je endometriose aan kan, dan is er hoop. En ik weet dat je het kan! Iedereen kan het! Maar blijf in jezelf geloven!

Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.”

Albert Einstein

Met endometriose voel je je vaak niet in balans. Ik heb zelf vaak het gevoel gehad dat je helemaal nergens heen gaat. Alle wegen leiden naar dezelfde plek: die van iedere maand pijn. Maar als ik niet op de een of andere manier een reden had gevonden om toch door te gaan, dan had ik niet geweest waar ik vandaag was. Dan had ik nog steeds zoveel pijn als vroeger en niet de levenslust die ik tegenwoordig weer heb.

Hoe moeilijk het ook is, met stil staan kom je nergens. Ieder stapje (of trapje, de quote ging over fietsen) die je weer vooruit doet is er een. Het maakt niet uit hoe, áls je maar verder komt!

Wat was jouw favoriete endometriose quote?

Ik heb zoveel mogelijk een divers aanbod gemaakt van quotes voor endometriose. Zie jij de verbinding tussen één van de quotes en jouw leven? Laat het me hieronder weten. (Mijn favoriet blijft die met de prinses).

Ik wens je de beste gezondheid. Liefs Karin

P.s. Ja twee quotes van Toon Hermans. Ik ben fan okay!

Geef een antwoord