leven met endo

Verminder
je endo klachten

 

Als je endometriose hebt, kan het leven een uitdaging worden. Je weet niet hoe je nu verder moet, maar op deze manier is het geen optie. Je bent niet de enige. Wij kennen dat gevoel!

Daarom hebben we speciaal voor iedereen die met endo worstelt een uniek programma ontwikkeld.

De online cursussen zijn ontworpen om jou te helpen jouw endometriose symptomen te verminderen en jouw algehele welzijn te verbeteren. Door middel van onze uitgebreide kennis, expertise en eigen ervaring op het gebied van endometriose, hebben we een programma samengesteld dat zich richt op het verminderen van ontstekingen, het optimaliseren van de hormoonbalans en het versterken van jouw immuunsysteem.

Je klachten verminderen op een eenvoudige manier

Het programma bestaat uit verschillende cursussen en zijn los van elkaar te volgen. Jij bepaald waar je begint en in welk tempo je aan je gezondheid wilt werken. Iedere cursus is te volgen in een online leeromgeving en bestaat uit een eenvoudig te volgen plan zodat je stap voor stap kan werken aan een betere gezondheid en minder klachten.

endometriose symptomen aanpakken

Endo 101

Endo 101 legt de fundering voor de andere cursussen. Hier leer je over de mogelijke oorzaak van endo. Over de belangrijkste hormonen zoals oestrogeen, progesteron, cortisol en melatonine. En hoe je spijsvertering, lever en schildklier door de endometriose beïnvloedt worden.

 

Als je deze cursus hebt afgerond heb je een gedegen basiskennis in hormonen en belangrijke lichaamsprocessen. En leer je hoe je de eerste stappen naar een betere gezondheid kan maken.

 

De cursus is gratis te volgen!

 

endometriose dieet onstekingsremmende voeding

Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in je algehele gezondheid en ook je endo klachten. In deze cursus leer je welke voeding je beter kan vermijden en welke ontstekingen onderdrukt,  hoe je jouw darmflora en immuunsysteem optimaliseert.

 

Je voedingspatroon veranderen is niet makkelijk, daarom gaan we het stap voor stap aanpakken. Je krijgt makkelijk endo-vriendelijke recepten om mee aan de slag te gaan. Voor je het weet heb je weer meer energie!

endometriose dieet onstekingsremmende voeding
endometriose symptomen stress

Supplementen

Supplementen kunnen je gezondheid ondersteunen en je klachten doen slinken. Er zijn veel supplementen op de markt en het is moeilijk uit te vinden welke nu echt werken. Maar daar gaat deze training verandering in brengen.

 

Na het volgen van deze training weet je welke supplementen goed zijn voor endometriose, welke werken bij welke symptomen en hoe je een kwalitatief goed supplement herkent.

 

Als bonus krijg je kortingscodes, zodat je voordelig de supplementen van jouw keuze kan bestellen.

endometriose dieet onstekingsremmende voeding

Eerste hulp bij klachten

Aan je gezondheid werken klinkt goed, maar soms zijn de endometriose symptomen zo heftig dat je geen energie of motivatie hebt om goed voor jezelf te zorgen.

 

Daarom hebben we 'Eerste hulp bij klachten' in het leven geroepen. Een handleiding waarin je makkelijke uitwegen en verlichting vindt van de meest vervelende endometriose klachten. Zodat je je weer net iets beter gaat voelen om weer de dag door te kunnen komen.

endometriose dieet onstekingsremmende voeding
endometriose symptomen stress

Stressreductie en mindset

Stress is een van de grootste boosdoeners als het om endometriose klachten gaat. Stress gooit je hormonen door de war, verzwakt je immuunsysteem die de ontstekingen juist zou moeten verminderen en zorgt voor spierspanning waardoor pijnklachten kunnen verergeren.

 

Stress is niet alleen het druk hebben, het is ook ziek zijn, niet goed slapen of niet kunnen ontspannen, niet genoeg voedingstoffen binnenkrijgen, voor anderen moeten zorgen. Stress sluipt onze levens binnen zonder dat we het door hebben.

 

Gelukkig kan je door middel van ontspanningsoefeningen en diverse technieken uit deze training leren hoe je stress vermindert en je meer in balans komt. Daarnaast zal je jouw mentale en emotionele welzijn verbeteren. 

hormoonverstorende stoffen endometriose klachten

Slaap & bioritme

Een goede nachtrust reguleert je hormoonhuishouding, zorgt dat je cellen en spieren herstellen, je immuunsysteem haar werk kan doen, geeft meer energie overdag en vermindert ontstekingen. Met een lichaam dat constant een ziekte bevecht is goed slapen echter geen garantie.

 

In deze training leer je hoe je jouw slaap kan verbeteren. Daarnaast leer je over bioritme en hoe je met eenvoudige aanpassingen je jouw hormoonhuishouding meer in balans kan krijgen.

 

hormoonverstorende stoffen endometriose klachten
endometriose symptomen stress

Hormoon verstorende stoffen

Met endometriose heb je al een hormoonhuishouding die niet in balans is en helaas zijn er in onze omgeving vele stofjes te vinden die hormonen nog verder uit balans brengen of zelfs schadelijk zijn voor onze gezondheid.

 

Van verzorgingproducten tot kleding tot kookgerei. In deze training staat alle informatie die je nodig hebt om bewuste keuzes te maken.

endometriose sporten bewegen

Bewegen

Bewegen is belangrijk. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de bloedtoevoer naar de bekkenregio te verbeteren, wat pijn en ontstekingen kan verminderen. Daarnaast boost je door beweging jouw immuunsysteem, verbeter je jouw stemming en verminder je stress. 

 

Lichaamsbeweging en endometriose zijn geen vrienden van elkaar. We weten hoe moeilijk het kan zijn om te bewegen terwijl je last hebt van pijn. Daarom begeleiden we je in deze training op een manier die makkelijk te bereiken en vol te houden is.

Zodat je voorzichtig aan weer sterker en fitter wordt.

endometriose sporten bewegen

Blijf niet langer rondlopen met je klachten

Alle voordelen op een rij

  • Krijg meer inzicht in endometriose waardoor je weet wat je wel en niet moet doen om je klachten onder controle te krijgen
  • Leer hoe je jouw zelfgenezend vermogen kan aanspreken en sta versteld van het wonder dat jouw lichaam is
  • Ga stapsgewijs aan de slag op jouw eigen tempo
  • Eenmalige aankoop, levenslange toegang tot alle informatie
  • Gemakkelijk te volgen vanuit huis, op een moment dat voor jou het beste uitkomt
  • Gratis extra's zoals recepten, invuldagboeken, cheat-sheets en meer
  • Stel je vragen aan een hormoonexpert en ervaringsdeskundige
  • Vind steun en begrip in de online community

FAQ

Waarom zou ik een online cursus volgen?Endometriose weerhoudt ons van het leven dat we eigenlijk willen hebben. We willen minder pijn, minder stemmingswisselingen. We willen meer energie, ons fit en sterk voelen. We willen zelfverzekerd de deur uitlopen, wetend dat we de dag aankunnen.
 
Dat kan ook. Endometriose hebben betekent niet dat je machteloos bent. Je beschikt over goede dosis zelfgenezend vermogen. Met de kennis die je opdoet uit de cursussen weet je hoe en waarom en wat je voor jezelf kan doen om je klachten te verlichten. Voor je het weet heb je meer energie en voel je je beter en dan wil je nooit meer terug naar hoe het eerst was. Dat gunnen we je zo!

Hoe werkt het precies?Als je op de link klikt om naar een cursus te gaan, wordt je naar de online leeromgeving gebracht. Vanuit daar kun je de cursus aanschaffen en volgen.

De leeromgeving kun je via je webbrowser of via de app volgen op een telefoon, tablet of computer. Je voortgang wordt altijd online bijgehouden. Zo kun je overal terecht als je informatie wilt!

Ik weet niet waar ik moet beginnenIn de online community vind je de cursus 'Endo 101' welke gratis te volgen is. Als je eerst deze cursus volgt heb je al een goed begin gemaakt in je nieuwe kennis over endometriose. Aan het einde van deze cursus zit ook een vragenlijst welke je kan helpen met het kiezen.

Heb je nog vragen?

Stuur een bericht naar info@levenmetendo.nl voor meer informatie.