Ovulatie bevestigen met een bloedtest

Hallo lieverds! Even een korte update. Ik ben nog steeds bezig om uit te vinden hoe het zit met mijn vruchtbaarheid. In mijn vorige bericht konden jullie lezen dat ik een bloedtest moest van de gynaecoloog om te kijken of ik een eisprong heb.

Bloed test voor ovulatie

Ik moest twee keer komen naar het ziekenhuis voor een bloedtest, omdat mijn cyclussen nogal lang zijn en we dus niet precies weten wanneer ik mijn ovulatie zal plaatsvinden.

Op de dag dat ik voor de tweede keer bloed zou laten prikken, werd ik ongesteld. Ik liet bloed prikken op cyclusdag 29 en een week later op dag 36 werd ik ongesteld.

Resultaat van de bloedtest.

Positief. Ik heb een eisprong gehad. Ben ik daar blij mee? Mwaaaah. Ene kant wel hoor, fijn dat het gewerkt heeft. (Niet helemaal, want het was natuurlijk niet de bedoeling om ongesteld te worden. Ik had liever zwanger willen zijn!). Het is, dat een cyclus van 36 dagen voor mij kort is. Meestal zijn mijn cyclussen meer dan 40 dagen. Ik vraag me af of ik dan wel een eisprong heb. Hoe langer je cyclus, hoe minder waarschijnlijk het is dat je een eisprong hebt gehad zei mijn huisarts ooit. De gynaecoloog zei dat ik me daar geen zorgen hoefde te maken. Tsja. En anders moest ik maar langs de fertiliteitskliniek.

Sorry voor het korte bericht. Mijn hoofd werkt tijdelijk niet. Ik ben ook al twee weken zwaar verkouden en ik weet me even geen raad met deze situatie.

Geef een reactie


endometriose symptomen klachten handboek

Wil je de laatsts ins en outs weten over endometriose?

Download gratis het handboek

Vind antwoorden op je vragen in dit uitgebreide handboek! Hoe zit de diagnose eruit? Welke behandelingen zijn er? En vooral: wat kan je verwachten? + nog veel meer!